Bólé receptek:

 

 

 

 

A kiválasztott képeslapA kiválasztott képeslapA kiválasztott képeslap

 

 

Szilveszteri bóléválogatásunkban megtalál alkoholos és alkoholmentes finom bólé recepteket, hogy igazán jó hangulat legyen a bulin.

 Aktív kép

CAMINO Punch (5 liter, kb 30 adag)
Hozzávalók: 1 kg narancs, 1 kg citrom, 5 szem lime, koktélcseresznye, 1 üveg Camino Tequila, 0.5 liter De Kuyper Triple Sec, 2 dl Fabbri Margarita szirup, 2 liter frissen facsart narancslé, 15 dkg cukor, 1 üveg Martini Brut pezsg?.

Elkészítés: A buli el?tt egy nappal, vágd cikkekre vagy karikákra a narancsot, a citromot, és a lime-ot. Tedd egy nagy bólés tálba a koktélcseresznyével együtt, szórd meg a cukorral, öntsd rá a Tequilát, a Triple Sec-et, és a Margarita szirupot, kavard át és tedd be a h?t?szekrénybe, hadd érjenek össze az ízek.
Szervírozás el?tt, öntsd hozzá a frissen facsart narancslét és a jéghideg Martini Brut pezsg?t.
Ha kell, ízesítsd még cukorral, de inkább tequilával!

 

 

Cuba Libre Family (30 adag)
Hozzávalók: 15 szem lime, 2 üveg Bacardi Oro, 3 liter Coca-cola

Elkészítés: Vágd cikkekre a lime-ot, tedd egy nagy bólés tálba, öntsd nyakon a Bacardi Oro-val, töltsd fel a Coca-colával és jéggel.
Kavard meg és már szervírozhatod is!

Caribbean New Year (5 liter kb 30 adag)
Hozávalók: 1 db ananász, 1 szem narancs, 1 szem citrom, 1 szem lime, 1 db ?szibarack konzerv, 2 szem kiwi, 1 db mangó, 1 db banán, koktél cseresznye, 15 dkg cukor, 5 dl De Kuyper Peachtree, 3 dl Monin Passion Fruit szirup, 1 üveg Bacardi Limón, 1 liter ananászlé, 1 liter frissen facsart narancslé, 1 üveg Martini Brut pezsg?.
Aktív kép

Elkészítés: Vágd cikkekre az ananászt, a narancsot, a citromot, a lime-ot, az ?szibarackot, a kiwit, a mangót, a banánt. Tedd egy nagy bólés tálba, cukrozd meg, add hozzá a koktél cseresznyét, a lik?rt, a szirupot, és a Bacardi Limónt. Kavard át és tedd be a h?t?szekrénybe, hadd érjenek össze az ízek.
Szervírozás el?tt öntsd hozzá az ananászlét a narancslét és a jéghideg Martini Brut Pezsg?t.

 

SZAMÓCABÓLÉ

25 dkg érett, egészséges erdei vagy ananászszamócát alaposan, de kell? óvatossággal lemosunk, lecsepegtetjük, és lecsumázva a bóléstálba téve 8 dkg porcukorral lecukrozzuk. Kb. negyed citrom levével és 2?3 dl borral leöntve 30 percig állni hagyjuk. Ezután hozzátöltünk 1 palack leh?tött bort, óvatosan megkeverjük és megízleljük. Végül 2 palack jegelt pezsg?t adunk hozzá (esetleg csak közvetlenül a felszolgáláskor), és poharakba töltjük. A bólésedényben visszamaradt szamócagyümölcs helyett minden pohárba 3?4 friss, mosott, apró eperszemet teszünk. A megadott mennyiség kb. 15 pohárnyi italt tesz ki.

?SZIBARACKBÓLÉ

2?3 nedvdús, hibátlan, nem üt?dött és nem túlérett ?szibarackot meghámozunk, húsát kis darabokra vágjuk, és bólésedénybe tesszük kevés cukorral, valamint 2?3 dl borral együtt. Ezután mintegy 50?60 percre lefedve h?vös helyre állítjuk, majd egy-másfél palack bort adunk hozzá, megízleljük, és végül egy palack pezsg?vel egészítjük ki. Fehérbor hiányában egyébként nem túl fanyar vörös bor is megfelel, egyéb tekintetben az el?z?ek a mérvadók. A megadott mennyiség kb. 15 pohárra elégséges.

 

NARANCSBÓLÉ

Egy közepes nagyságú narancs felületét 3?4 kockacukorral ledörzsöljük, hogy a héjban lev? narancsolaj egy részét a cukor magába vegye. Ezeket a kockacukrokat bólésedényben borban oldjuk föl, és hozzáadunk egy meghámozott és kb. 7?8 mm széles korongokra szeletelt narancsot. Mindegyik korongot 4 részre vágjuk. Gyengén lecukrozzuk és annyi bort öntünk rá, hogy ellepje. Kb. 30 percig lefedve, h?vös helyen állni hagyjuk, majd másfél palack h?tött bort adunk hozzá, megízleljük, és végül ? közvetlenül a tálalás el?tt ? egy palack h?tött pezsg?t öntünk hozzá. A pezsg? hozzáadása el?tt 1?2 kupica narancs- vagy mandarinlik?r nagymértékben javítja az ízt.

 Aktív kép

ANANÁSZBÓLÉ

Egy közepes nagyságú ananászt a szokott módon megtisztítunk, és kb. 8?10 mm vékony korongokra, utóbbiakat, pedig kb. 15?20 mm-es csíkokra aprítjuk. A bólés-edényben kissé lecukrozzuk, és ellepésig borral leöntve 30 percig hideg helyen, lefedve állni hagyjuk. 1?2 üveg bort teszünk hozzá, megízleljük, és közvetlenül a fölszol-gálás el?tt 1 palack h?tött pezsg?vel elegyítjük. Ez a mennyiség kb. 15?20 pohárra elégséges.

 

 

 
 

 

Bellini

 

 

A velencei Harry?s bárban alkották meg ezt a finom pezsgőkoktélt, Vincenzo Bellini a híres olasz festőművész tiszteletére.

Hozzávalók:

  • szárazpezsgő
  • friss vagy konzerv őszibarack
  • őszibarack likőr

Elkészítés:
Az őszibarackot leturmixolt állapotban öntsd jégre egy nagyobb méretű kancsóba. Öntözd meg baracklikőrrel, majd tölts hozzá egy palack szárazpezsgőt. Keverd meg bárkanállal, majd jég nélkül töltsd ki a pezsgőspoharakba.

 
 
 
 
 
 
 

Kir Royal

 

 

A koktél megalkotója nem más, mint Félix Kir kanonok, a II. Világháború francia ellenállásának legendás alakja. A háború után Dijon polgármesterévé választották, amely tisztjében kötelességének érezte a város és környékének, no meg persze azok termékeinek népszerűsítését. Többek között a híres burgundiai borokat és a műfajában legjobbnak tartott helyi feketeribizli likőrt, a Créme de Cassist.

Hozzávalók:

  • szárazpezsgő
  • Créme de Cassis

Elkészítés:
Tölts egy cl feketeribizli likőrt a pezsgőspohárba, majd töltsd fel szárazpezsgővel.

 
 
 
 
 
 
 

Mimosa

 

 

Egyszerűen nagyszerű! Csak igy emlegeti, aki már kóstolta.

Hozzávalók:

  • szárazpezsgő
  • narancs

Elkészítés:
Tölts egy kancsóba fele-fele arányban jól behűtött szárazpezsgőt, és frissen facsart narancslét. Csengéd keverés után szervírozhatod a pezsgőspoharakba.

 
 
 
 
 
 
 

Testarossa

 

 

Napjaink kedvenc pezsgőkoktélja. A friss eper és szárazpezsgő tökéletes harmóniája.

Hozzávalók:

  • szárazpezsgő
  • friss vagy fagyasztott eper

Elkészítés:
Az epret turmixold le egy kevés cukorral. Majd öntsd jégre egy nagyobb méretű kancsóba. Tölts hozzá egy palack szárazpezsgőt. Keverd meg bárkanállal, majd jég nélkül töltsd ki a pezsgőspoharakba.

 
 
 
 
 
 
 

Mojito

 

 

No.1 az egész világon. A kubai életérzés nagykövete, a party-k elmaradhatatlan kelléke. Híressé Ernest Hamingway tette kubai tartózkodása alatt, mikoris törzsvendég volt a La Bodeguita del Medio bárban.

Hozzávalók:

  • fehérrum
  • lime
  • nádcukor
  • friss menta
  • szódavíz

Elkészítés:
Tégy a long drink pohárba 2 bárkanál nádcukrot, 3 cl lime levet és intenzíven keverd el a bárkanállal. Utána add hozzá a 8-10 friss mentalevelet, a jégkockákat, az 5 cl fehérrumot, és a szódavizet. Bárkanállal keverd meg újra, majd díszítsd lime cikkekkel és friss mentával. Salud!

 
 
 
 
 
 
 

B52

 

 

Nagyon népszerű koktél, finom ízének, és a látványos szervírozásának köszönhetően.

Hozzávalók:

  • Kahlua
  • Bailey?s
  • Grand Marnier

Elkészítés:
Töltsd röviditalos pohárba bárkanál segítségével óvatosan egymás tetejére az italokat a következő sorrendben. 1/3 Kahlua, 1/3 Bailey?s, 1/3 Grand Marnier.
Ha elkészült az ital gyújtsd meg a tetejét. Mindig szívószállal szervírozd! (ha kitört a pánik hívd a következő számot 105)

 
 
 
 
 
 
 

Mai Tai

 

 

Ezt a fantasztikus koktélt Victor Bergeron, alias ?Trader Vic? alkotta meg 1944-ben, Oakland-i bárjában. A ma már legendás Trader Vic?s bárok alapítója olyan rum alapú koktélokat hagyott az utókorra, amelyek nélkül ma elképzelhetetlen lenne a koktélkultúra.

Hozzávalók:

  • Myers?s Rum
  • Bacardi 151
  • Monin Orgeat
  • De Kuyper Apricot Brandy
  • Rose?s Lime Juice
  • lime

Elkészítés:
Végy egy nagyméretű, old fashioned poharat és tedd tele törtjéggel. Töltsd bele az italokat a következő recept szerint. 6 cl Myers?s Rum, 2 cl Bacardi 151, 2 cl Monin Orgeat, 2 cl De kuyper Apricot Brandy, 2 cl Rose?s Lime Juice, 2 cl friss lime lé. Keverd meg bárkanállal. Díszítsd friss ananásszal, koktélcseresznyével, friss mentával

 

 

 

Oldalmenü
Szavazás
Mejik ünnep a kedvenced
Március 15.
Húsvét
Mikulás
Karácsony
Szilveszter
Naptár
Szöveges mező

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog újévet kíván a szerkeztő.

Linkajánló